Så firar vi Första Maj i Umeå

Arbetarklassens högtidsdag närmar sig. SUF Umeå deltar i Enad Vänsters demonstrationståg som traditionsenligt samlas klockan 13.00 på Mimerskolans bollplan.

Vi går tillsammans för att vi behöver kamrater som håller oss om ryggen när det blåser kallt. För att oavsett vad vi har för olika kläder på oss, lyssnar på för olika musik, har olika färg på huden, firar olika högtidsdagar, är vi alla arbetare.
Vi går tillsammans för att överklassen ska få se och höra att de aldrig är säkra. Är vi två eller är vi tvåtusen, så säger vi samma sak:
Ni som tjänar pengar på att de flesta av oss hattar mellan timvik i vården, eller sitter på callcenters och slösar bort sitt liv för typ ingen lön. Om ni lyssnar ni som tjänar pengar på att vi är arbetslösa och håller lönerna nere, så vill vi säga till er att vi städar era hus. Vi lagar eran mat. Vi tar hand om er när ni blir sjuka eller gamla. Vi vaktar er när ni sover. Vi är arbetarklassen. Och jävlas inte med oss.

För den som inte kan hålla sig fram till första maj arrangeras en oberoende förfest på Verket (Västra Strandgatan 7) den 27 april från kl 19.00. Mer information finns på facebook.

Och första fredagen efter första maj, den 4/5, arrangerar våra syndikalistiska kamrater i Umeå LS av SAC en facklig festival även den på Verket. Det ska arrangeras föreläsningar, livespelningar och fackliga verkstäder. SUF Umeå kommer förmodligen också vara med på ett hörn eller två! Håll utkik på deras hemsida efter mer information!

Annonser

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentarer inaktiverade.