Åttonde Mars i Umeå!

Kvinnodagen, eller den socialistiska kvinnodagen, har sen 1910 firats den åttonde mars. Från kampen för kvinnlig rösträtt till idag har mycket vatten flutit under broarna, men fortfarande måste vi som socialister och revolutionärer bekämpa patriarkatet och kämpa för alla arbetares frigörelse, kvinna som man eller vad du nu än är. Dagens rekommenderade text om åttonde mars kommer från tidningen Folkmakt, om man vill läsa mer om varför kvinnodagen inte har något att göra med liberaler och högerfolk som tror att feminism är att få mer kvinnor att bli chefer och sånt trams.

I Umeå arrangerar Umeås Tjejjour demonstration som samlas på Rådhustorget kl 17.00 och sedan fortsätter med en helkväll på Hamnmagasinet från klockan 18.15 och framåt. Se facebook för mer information.

Feminism kan bland annat handla om att inte ta någon skit på jobbet.

Senare under mars händer mer på temat feminism. Den 24 mars arrangerar föreningen Feministiskt Forum och ABF ett öppet forum för organisationer i Umeå att arrangera workshops, föredrag med mera. Se mera på facebook eller deras hemsida.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentarer inaktiverade.