2012: Organisera Dig

Vi friterar pommes på Burger King, sitter i kassan på ICA, jobbar i vården, drar kablar i husen eller pluggar för att kunna bli bra arbetskraft. Vi får samhället att fungera.
De sitter på toppen av samhället och ser inte oss. Vi är siffror i tabeller som kan flyttas runt för att ge vinst. Om tillexempel en fabrik ska läggas ner så kan inte vi bestämma över det. Bara de. De som äger. De har makten.

Vi kan ta makten. Utan vårat arbete är de ingenting. Sverige stannar inte om det tar slut på ”entrepenörer” som startar reklamfirmor, ”riskkapitalister” som driver privata äldreboenden, ”företagsledare” som tävlar med andra ”företagsledare” om att tjäna mest pengar. Sverige kan stanna när arbetarna använder sin makt. Och starta om igen när arbetarna använder den makten till att bygga ett nytt samhälle.

Bitar av detta sker redan idag. SUF Umeå har under 2011 varit inblandade i en rad olika kamper för att lägga grunden till ett nytt samhälle. Under 2012 vill vi fortsätta, men vi kommer behöva din hjälp. Och om SUF Umeå kanske inte känns som rätt plats för dig finns det andra sätt att kämpa och jobba på. Det är bara att sätta igång. Just do it.

Om du undrar vad vi gjort tidigare kommer här ett urval av vad SUF Umeå gjort undet 2011.
Under 2011 har SUF Umeå…
…hållit öppna träffar på temat ”osäkert anställd” för att ungdomar med otrygga jobb ska mötas och dela med sig av erfarenheter.
…deltagit i skapandet av http://osäkrade.se,en wiki för samlandet av erfarenheter och kunskap om dagens otrygga arbetsmarknad och arbetsplatser
…utbildat oss själva och vänner i arbetsrätt vilket lett till att vi kunnat säga ifrån när våra chefer försökt bryta mot lagar och kollektivavtal
…jobbat med http://kunskapsfabriken.nu där studenter delar med sig av kurslitteratur för att hålla nere kostnaderna för att plugga på universitet och högskola
…deltagit i arrangerandet av Umeås Första Maj-firande som samlade över tusen personer
…försökt hjälpa Lennart Holmlund att hålla sitt löfte att avgå som sossepamp.
…deltagit på Förbundet Allt åt Alla Umeås olika öppna allmänningar som tex cykelverkstad
…deltagit på Förbundet Arbetarsolidaritets stödpubar för Stridsfonden med bokbord, föreläsare och alkoholkonsumtion

Annonser

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentarer inaktiverade.