Minns Björn Söderberg 12 oktober, Rådhustorget

Den 12 oktober 1999 mördades vår kamrat Björn Söderberg av organiserade nazister. Han hade agerat öppet mot främlingsfientlighet och nazism på sin arbetsplats, som hämnd sköts han ner utanför sitt hem i Sätra, Stockholm.

Björn var medlem i en LS av SAC och SAC Syndikalisterna har utsett 12 oktober till Civilkuragets Dag. Till minne av Björn Söderberg och som hyllning till alla som i sina vardagsliv och arbetsplatser står upp mot missförhållanden och vågar säga ifrån.

SAC delar också ut Civilkuragepriset som går till någon som agerat mot missförhållanden på sin arbetsplats. 2011 går det till Luleåbon Linda Moestam som trots att hon motarbetades av sina chefer vågade berätta om missförhållanden och sexuella övergrepp när hon arbetade inom äldreomsorgen.

SUF Umeå i samarbete med Umeå LS av SAC bjuder in dig till ett torgmöte och minnesmanifestation på årets civilkuragets dag. En antifascistisk manifestation till minne av en modig man och en hyllning till alla som fortsätter stå upp och visa civilkurage på sina arbetsplatser, i skolor och i samhället.

Klockan 17.00, Rådshustorget.
Talare annonseras på plats.
Välkomna!

Annonser

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentarer inaktiverade.